Hikvision se pridružuje Globalnom paktu Ujedinjenih nacija.
  1. februara 2024. godine, u Hangžou – Hikvision je danas objavio da se pridružio Globalnom paktu Ujedinjenih nacija (UNGC). UNGC je najveća globalna inicijativa održivosti korporacija na svetu.

Posvećen unapređenju održivog razvoja i korporativnog građanstva, Hikvision se pridružuje više od 20.000 kompanija i 3.800 ne-korporativnih učesnika koji su takođe prihvatili obaveze UN Globalnog pakta.

Tokom proteklih nekoliko godina, Hikvision neprekidno ulaže napore da praktikuje naše razumevanje ‘Tehnologije za dobro’, i da posluje na održiviji način. Pridruživanje UNGC je još jedan pozitivan korak ka ispunjenju naše globalne odgovornosti i povećanju transparentnosti. Naše sposobnosti tehnološke inovacije, stalni napori u stvaranju društvene vrednosti, i nastojanja da unapredimo efikasnost i efektivnost, sve će vođe naš rad u održivosti.

Inicijativa podstiče kompanije da ugrade Deset principa o ljudskim pravima, radu, životnoj sredini i borbi protiv korupcije u strategije i operacije, i doprinesu Ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija (SDGs).

Hikvision integriše korporativnu društvenu odgovornost i filozofije održivog razvoja u svoje poslovne operacije. Građenjem na našim tehnologijama vodeće u industriji, osnažujemo klijente u različitim industrijama da sprovode digitalnu transformaciju, unapređujući društveno blagostanje i ubrzavajući održivost. Ponosni smo što vidimo da Hikvision tehnologije doprinose, između ostalog, zaštiti močvara, prevenciji šumskih požara i ekološkom upravljanju reka i jezera.

Predani postizanju veće odgovornosti, kompanija stalno unapređuje svoje upravljanje, i preduzima akcije za proizvodnju niskog ugljenika, zelene operacije, procenu ljudskih prava, borbu protiv korupcije, brigu o zaposlenima, i odgovorni lanac snabdevanja.

Hikvision veruje da tehnologije mogu igrati ključnu ulogu u korist zajednica i prirode. Imajući to na umu, pokrenuli smo STAR (Održivost putem tehnologije, Akcija za odgovornost) Program za društveno dobro, podržavajući projekte očuvanja biodiverziteta i zaštite životne sredine. Do sada smo sarađivali sa više od 20 neprofitnih organizacija.

Posvećeni postizanju statusa dobro poštovane globalne tehnološke kompanije, Hikvision daje prioritet korporativnoj odgovornosti i sprovodi politike kako bi se osiguralo da kompanija deluje odgovorno u svojim vrednosnim lancima. Nastavićemo da istražujemo najbolje prakse u korporativnom upravljanju, usklađenosti, zelenom razvoju kako bismo ostvarili pozitivan uticaj kroz tehnološku inovaciju. Takođe ćemo se pridružiti UNGC-u u nastojanjima ka održivijoj budućnosti.

Da biste videli trenutne i prethodne Hikvision ESG izveštaje, kliknite ovde.